MUNCITOAREA S.C.M.

Rating
| Adaugă review
 • CAL. BUCUREŞTI, Nr. 45, TOPOLOVENI, Cod Postal 115500, Jud. ARGEŞ
 • 0766-503 530
 • Marţi 8:00 - 16:00 (Acum Închis)
 • NetSync
  Verifică dacă datele de contact ale companiei sunt sincronizate pe Intenet, Reţele Sociale şi Aplicaţii de Navigaţie.
 • Website-test WebSite-test.ro - Testează performanţele oricărui website.
 • Date financiare Verifică rapid cu cine faci afaceri!
  Date financiare şi juridice actualizate în timp real despre firmele din România.
 • Actualizare Date Trimite-ne modificările dorite dacă eşti proprietarul acestei companii sau informează-ne că datele afişate nu mai sunt de actualitate!

Descriere:

Muncitoarea SCM are o durată de funcţionare de peste 60 de ani cu cel mai ridicat meşteşug în arta populară, confecţii şi broderii.
Ia este un simbol al românilor, o modalitate de evidenţiere a existenţei şi continuităţii poporului român.   
Nu putem vorbi despre ia românească decât raportându-ne la primele informaţii pe care le avem în istorie, despre apariţia acesteia, care ne spun că, cea mai veche cămaşă ce poate fi încadrată în această categorie a iilor tradiţionale, este un tip de ie sau cămaşă întreagă, care avea o parte superioară continuată de una inferioară şi, poale. Ulterior, apar informaţii despre ia sau cămaşa cu altiţă. Abia mai târziu, apare ia sau cămaşa cu platcă. Evoluţia progresivă a materialelor din care a fost confecţionată ia românească, este şi ea cunoscută. Au început cu inul, cânepa, ulterior ivindu-se, bumbacul, borangicul şi mătasea.
Ia românească reprezintă identitatea noastră culturală, parte din ADN-ul nostru înscris cu atâta măiestrie, eleganţă şi unicitate, în codul valorilor poporului român, este parte a portului popular românesc. A fost îndrăgită de personalităţi regale, designeri internaţionali renumiţi, pictori, vedete locale. Dorindu-se reamintirea valorii pe care o are, dar şi perpetuarea şi dăinuirea tradiţiei, i s-a oferit o zi din calendar, 24 Iunie, Ziua iei, o zi în care ia românească este sărbătorită de către toate femeile din lumea întreagă. Această dedicaţie este un mijloc de promovare a culturii noastre, a iei, ca simbol al identităţii românilor. Dacă vom contribui la păstrarea acestei zile ca omagiu adus minunatei noastre ii, vom reuşi să ne redobândim tradiţia strămoşească, pierdută pe alocuri.
Ce rol au culorile de pe ia românească 
Culorile joacă un rol aparte în costumul popular tradițional. Însemnătatea lor pe ie ține de regiunea din care provin cei care o poartă dar, mai ales, de vârstă și de rangul social. Spre exemplu, o tânără va purta culori vesele (roșu, galben, auriu), vii, în vreme ce ornamentele pompoase, cu multe mărgele și culori mai sobre (negru, verde, maro, argintiu, violet închis) le sunt rezervate doamnelor cu un statut social ridicat sau zilelor de sărbătoare. Culoarea roșie este simbolul sângelui, al vieții, al soarelui, al focului purificator, al iubirii și al bucuriei de viață, scrie Libertatea pentru Femei. Tonurile de galben pe ie transmit lumină, tinerețe, fericire, ospitalitate, recolte bogate. Verdele vorbește despre prospețime, frăgezime, reînnoirea naturii, speranță, fertilitate, precum și despre lanurile roditoare. Albastrul și argintiul arată vitalitatea, frumusețea apelor curgătoare, a cerului senin de vară. Tonurile violet ne trimit cu gândul la încredere, răbdare și stăpânirea de sine. Negrul, atât de prezent în portul popular, exprimă trăinicia, eternitatea, statornicia. Combinațiile de roșu cu maro arată că posesoarea de ie vine dintr-o regiune muntoasă.

Alte date de contact:

 • 0248-666 325

Informatii financiare şi fiscale:

Cod Fiscal: 162703


Produse şi servicii:


Cuvinte Cheie:

artizanat, broderii

Domeniul de activitate:

Artizanat

Zonă deservită:

ARGEŞ

Localizare pe Harta:

Orar:

Luni 8:00 - 16:00
Marţi 8:00 - 16:00
Miercuri 8:00 - 16:00
Joi 8:00 - 16:00
Vineri 8:00 - 16:00

Metode de plată

Numerar, MASTERCARD, VISA, Transfer Bancar, Credit bancar


Review-uri utilizatori

Ratingul general al companiei

Trimiteți-ne părerea dumneavoastră

Doriți să ne împărtășiți experiența dumneavoastră cu această companie? Opinia dumneavoastră va ajuta şi alți potenţiali clienți şi reprezintă un feedback valoros pentru companie.

Această companie nu are încă nici un review. Fii primul care adaugă un review.

Adaugă review