PRIMĂRIA COVASNA

  • Date financiare Verifică rapid cu cine faci afaceri!
    Date financiare şi juridice actualizate în timp real despre firmele din România.
  • Actualizare Date Trimite-ne modificările dorite dacă eşti proprietarul acestei companii sau informează-ne că datele afişate nu mai sunt de actualitate!

Descriere:

Covasna, este o staţiune balneoclimaterică de interes naţional, renumit pentru varietatea şi bogăţia factorilor naturali terapeutici precum apele minerale şi mofetele (emanaţie naturală de bioxid de carbon).
Atestată documentar pentru prima oară în 1548, a devenit oraş în 1952, iar în 1968 judeţul poartă numele staţiunii. Denumirea oraşului provine din cuvântul slavon "kvas" cea ce înseamnă "acru" - probabil referând la gustul apelor de aici. Viaţa balneară din Covasna a început încă din a doua jumătate a secolului XIX, debutul perioadei de înflorire a staţiunii. Aici funcţionează cele mai mari centre de boli cardiovasculare, la nivel naţional, în cadrul căruia se fac zilnic câte 450-500 tratamente în mofetă. Spitalul cardiovascular Dr. Benedek Géza primeşte anual mii de pacienţi pentru tratarea boliilor cardiovasculare, îmbinând tratamentul clasic cu asocierea unui tratament balnear specific datorat factorilor de mediu existenţi în zona oraşului Covasna.
Hotelurile din staţiune deservesc toate categoriile de vârstă, bazele lor de tratament şi serviciile de wellness sunt deshise tot anul. În hoteluri se pot face băi carbogazoase, terapie cu mofete dar şi toate tratamentele clasice pentru refacerea organismului. (kinetoterapia, fizioterapie, masaj, gimnastică medicală etc.) Climatul blând al oraşului, aerul cu ioni negativi este ideală pentru aeroterapie.
Printre obiectivele turistice importante se numără Balta Dracului - vulcanul noroios din centrul oraşului, devenit simbol al naturii. Valea Zânelor şi împrejurimiile sunt recomandate pentru iubitorii de natură şi drumeţie. Din această vale încep majoritatea traseelor turistice marcate, dar tot aici circulă ocazional şi mocăniţa, oferind o ocazie de recreere pentru familii.
Urmând poteca marcată cu punctul galben se poate ajunge la situl archeologic "Cetatea Zânelor". Peisajele întâlnite pe traseu sunt mirifice, întreaga depresiune fiind vizibilă de pe Muntele Cetăţii. În staţiune este amenajată şi o pârtie de schi, recomandată pentru iubitorii sporturilor de iarnă.
Printre evenimentele marcante al oraşului aminitim tradiţionala Nedeia Mocănească - care are loc anual în apropierea zilei de Sfântu Ilie - , şi zilele oraşului Covasna, care are loc de regulă în primul sfârşit de săptămână al lunii septembrie.
Pagina de web : www.info-covasna.ro


Alte date de contact:


Domeniul de activitate:

Primării

Zonă deservită:

COVASNA

Localizare pe Harta:

Orar:

Luni 7:30 - 16:00
Marţi 7:30 - 16:00
Miercuri 7:30 - 16:00
Joi 7:30 - 16:00
Vineri 7:30 - 13:30

Metode de plată

Numerar, Transfer Bancar