PRIMĂRIA LUNGULEŢU

Rating
| 1 review
  • NetSync
    Verifică dacă datele de contact ale companiei sunt sincronizate pe Intenet, Reţele Sociale şi Aplicaţii de Navigaţie.
  • Website-test WebSite-test.ro - Testează performanţele oricărui website.
  • Date financiare Verifică rapid cu cine faci afaceri!
    Date financiare şi juridice actualizate în timp real despre firmele din România.
  • Actualizare Date Trimite-ne modificările dorite dacă eşti proprietarul acestei companii sau informează-ne că datele afişate nu mai sunt de actualitate!

Descriere:

Localitatea Lunguleţu se situează în partea de sud-est a judeţulului Dâmboviţa, pe valea râului cu acelaşi nume, râu ce traversează localitatea. Se găseşte la o departare de 40 km de Bucureşti şi 72 km de Piteşti şi este străbătută de vechea şosea Bucureşti-Piteşti.
Istoric:
Localitatea are o vechime de peste 500 de ani, un puternic istoric şi numeroase tradiţii, foarte multe dintre ele urmându-se şi în ziua de azi. 
Biserici:
Biserica Pantazi, unul dintre obiectivele turistice ale noastre, este o biserică veche de lemn, cu unele indicii ca fiind construită între anii 1780-1790, declarată monument istoric, conform clasificării Ministerului Culturii: LMI DB-II-m-A-17554.
Biserica Sf. Dumitru din centrul satului, a fost construită între anii 1893-1909. Pe locul acestei bisericii se găsea o altă biserică din lemn cu hramul Sf. Nicolae şi exista la 1810. De la aceasta se mai păstrează clopotul cu data de 1799 august 5 şi numele ctitorului Dimitrie Papazoglu.
Biserica Sf. Gheorghe, situată în Cotul Morii. Aceasta este o biserica de zid construită în 1822 de soţii Ana şi Iordache Desliu pe moşia acestora.
Şcoli:
Pe terenul localităţii sunt contruite trei şcoli unde copiii satului şi ai satelor învecinate îşi desfăşoară orele de curs în condiţii optime de dezvoltare, fiind instruiţi de profesori calificaţi.
Ocupaţia locuitorilor:
Ne mândrim cu oameni muncitori şi devotaţi cultivării legumelor, principala activitate a localităţii fiind agricultura. Suntem faimoşi în cultivarea cartofilor timpurii, dar şi a verzei de toamnă. Mare parte din cetăţeni deţin tractoare şi utilaje agricole, iar produsele agricole (cartofii şi varza ) se vând în toată ţara. Azi, gama de legume produse s-a diversificat.

 

Persoane de contact


Produse şi servicii:


Cuvinte Cheie:

Primăria Lunguleţu, Consiliul Local Lunguleţu, administraţie locală Lunguleţu, achiziţii publice Lunguleţu, servicii administrative, evidenţa persoanelor

Domeniul de activitate:

Primării

Zonă deservită:

DÂMBOVIŢA

Localizare pe Harta:

Orar:

Luni 8:00 - 16:00
Marţi 8:00 - 16:00
Miercuri 8:00 - 16:00
Joi 8:00 - 16:00
Vineri 8:00 - 16:00

Metode de plată

Ordin de plată


Review-uri utilizatori

Ratingul general al companiei

Review-uri utilizatori

Anonym:

Vezi toate review-urile

Trimiteți-ne părerea dumneavoastră

Doriți să ne împărtășiți experiența dumneavoastră cu această companie? Opinia dumneavoastră va ajuta şi alți potenţiali clienți şi reprezintă un feedback valoros pentru companie.

Adaugă review