PRIMĂRIA LUNGULEŢU

Rating
| Adaugă review
  • NetSync
    Verifică dacă datele de contact ale companiei sunt sincronizate pe Intenet, Reţele Sociale şi Aplicaţii de Navigaţie.
  • Website-test WebSite-test.ro - Testează performanţele oricărui website.
  • Date financiare Verifică rapid cu cine faci afaceri!
    Date financiare şi juridice actualizate în timp real despre firmele din România.
  • Actualizare Date Trimite-ne modificările dorite dacă eşti proprietarul acestei companii sau informează-ne că datele afişate nu mai sunt de actualitate!

Descriere:

Localitatea Lunguleţu se situează în partea de sud-est a judeţulului Dâmboviţa, pe valea râului cu acelaşi nume, râu ce traversează localitatea. Se găseşte la o departare de 40 km de Bucureşti şi 72 km de Piteşti şi este străbătută de vechea şosea Bucureşti-Piteşti.
Istoric:
Localitatea are o vechime de peste 500 de ani, un puternic istoric şi numeroase tradiţii, foarte multe dintre ele urmându-se şi în ziua de azi. 
Biserici:
Biserica Pantazi, unul dintre obiectivele turistice ale noastre, este o biserică veche de lemn, cu unele indicii ca fiind construită între anii 1780-1790, declarată monument istoric, conform clasificării Ministerului Culturii: LMI DB-II-m-A-17554.
Biserica Sf. Dumitru din centrul satului, a fost construită între anii 1893-1909. Pe locul acestei bisericii se găsea o altă biserică din lemn cu hramul Sf. Nicolae şi exista la 1810. De la aceasta se mai păstrează clopotul cu data de 1799 august 5 şi numele ctitorului Dimitrie Papazoglu.
Biserica Sf. Gheorghe, situată în Cotul Morii. Aceasta este o biserica de zid construită în 1822 de soţii Ana şi Iordache Desliu pe moşia acestora.
Şcoli:
Pe terenul localităţii sunt contruite trei şcoli unde copiii satului şi ai satelor învecinate îşi desfăşoară orele de curs în condiţii optime de dezvoltare, fiind instruiţi de profesori calificaţi.
Ocupaţia locuitorilor:
Ne mândrim cu oameni muncitori şi devotaţi cultivării legumelor, principala activitate a localităţii fiind agricultura. Suntem faimoşi în cultivarea cartofilor timpurii, dar şi a verzei de toamnă. Mare parte din cetăţeni deţin tractoare şi utilaje agricole, iar produsele agricole (cartofii şi varza ) se vând în toată ţara. Azi, gama de legume produse s-a diversificat.

 

Persoane de contact


Produse şi servicii:


Cuvinte Cheie:

Primăria Lunguleţu, Consiliul Local Lunguleţu, administraţie locală Lunguleţu, achiziţii publice Lunguleţu, servicii administrative, evidenţa persoanelor

Domeniul de activitate:

Primării

Zonă deservită:

DÂMBOVIŢA

Localizare pe Harta:

Orar:

Luni 8:00 - 16:00
Marţi 8:00 - 16:00
Miercuri 8:00 - 16:00
Joi 8:00 - 16:00
Vineri 8:00 - 16:00

Metode de plată

Ordin de plată


Review-uri utilizatori

Ratingul general al companiei

Trimiteți-ne părerea dumneavoastră

Doriți să ne împărtășiți experiența dumneavoastră cu această companie? Opinia dumneavoastră va ajuta şi alți potenţiali clienți şi reprezintă un feedback valoros pentru companie.

Această companie nu are încă nici un review. Fii primul care adaugă un review.

Adaugă review