MUZEUL JUDETEAN DE MINERALOGIE "VICTOR GORDUZA" BAIA MARE

Rating
| Adaugă review
  • Date financiare Verifică rapid cu cine faci afaceri!
    Date financiare şi juridice actualizate în timp real despre firmele din România.
  • Actualizare Date Trimite-ne modificările dorite dacă eşti proprietarul acestei companii sau informează-ne că datele afişate nu mai sunt de actualitate!

Descriere:

Muzeul de Mineralogie din Baia Mare este cel mai mare muzeu regional, cu acest profil, din Europa, multe dintre exponate fiind considerate unicate mondial.
Muzeul este adăpostit într-o constructie contemporană şi a fost deschis la data de 10 decembrie 1989, este situat pe unul din principalele bulevarde ale oraşului şi găzduieşte o expoziţie desfăşurată pe 900 mp, în care sunt expuse peste 1.000 de eşantioane minerale, roci, minereuri şi fosile.
La parter, expoziţia de bază prezintă alcătuirea geologică a Nord-Vestului României, sistematica mineralelor hidrotermale şi zăcămintele de metale neferoase de pe rama sudică a munţilor Oaş-Gutâi precum şi din Ţibleş şi zona Borşa-Vişeu.
La etaj, sunt expuse într-un mod original unele din cele mai valoroase eşantioane minerale din punct de vedere estetic, cunoscute de localnici sub denumirea de "flori de mină''.
Muzeul e unul dintre principalele puncte de atracţie turistică din nord-vestul României, fiind vizitat anual de zeci de mii de turişti români şi străini.
Astăzi Muzeul poartă cu mândrie numele celui care a avut ideea înfiinţării, l-a dezvoltat şi l-a făcut cunoscut pe plan naţional şi internaţional-Victor Gorduza.


Date Fiscale:

Cod Fiscal: 3627838


Persoane de contact

  • Conf.univ.dr.ing. Denut Ioan - director
  • 0262-227 517
  • 0723-557 930
  • muzmin@rdsmail.ro

Produse şi servicii:


Branduri:


Cuvinte Cheie:

Muzeu, mineralogie, muzeul de mineralogie, flori de mina, muzee Baia Mare, atractii turistice Baia Mare

Domeniul de activitate:

Muzee

Zonă deservită:

MARAMUREŞ

Localizare pe Harta:

Orar:

Marţi 9:00 - 17:00
Miercuri 9:00 - 17:00
Joi 9:00 - 17:00
Vineri 9:00 - 17:00
Sâmbătă 9:00 - 17:00
Duminică 9:00 - 17:00

Metode de plată

Numerar


Review-uri utilizatori

Trimiteți-ne părerea dumneavoastră

Doriți să ne împărtășiți experiența dumneavoastră cu această companie? Opinia dumneavoastră va ajuta şi alți potenţiali clienți şi reprezintă un feedback valoros pentru companie.

Această companie nu are încă nici un review. Fii primul care adaugă un review.

Adaugă review