MUZEUL JUDETEAN DE MINERALOGIE "VICTOR GORDUZA" BAIA MARE

  • Date financiare Verifică rapid cu cine faci afaceri!
    Date financiare şi juridice actualizate în timp real despre firmele din România.
  • Actualizare Date Trimite-ne modificările dorite dacă eşti proprietarul acestei companii sau informează-ne că datele afişate nu mai sunt de actualitate!

Descriere:

Muzeul de Mineralogie din Baia Mare este cel mai mare muzeu regional, cu acest profil, din Europa, multe dintre exponate fiind considerate unicate mondial.
Muzeul este adăpostit într-o constructie contemporană şi a fost deschis la data de 10 decembrie 1989, este situat pe unul din principalele bulevarde ale oraşului şi găzduieşte o expoziţie desfăşurată pe 900 mp, în care sunt expuse peste 1.000 de eşantioane minerale, roci, minereuri şi fosile.
La parter, expoziţia de bază prezintă alcătuirea geologică a Nord-Vestului României, sistematica mineralelor hidrotermale şi zăcămintele de metale neferoase de pe rama sudică a munţilor Oaş-Gutâi precum şi din Ţibleş şi zona Borşa-Vişeu.
La etaj, sunt expuse într-un mod original unele din cele mai valoroase eşantioane minerale din punct de vedere estetic, cunoscute de localnici sub denumirea de "flori de mină''.
Muzeul e unul dintre principalele puncte de atracţie turistică din nord-vestul României, fiind vizitat anual de zeci de mii de turişti români şi străini.
Astăzi Muzeul poartă cu mândrie numele celui care a avut ideea înfiinţării, l-a dezvoltat şi l-a făcut cunoscut pe plan naţional şi internaţional-Victor Gorduza.


Persoane de contact

  • Conf.univ.dr.ing. Denut Ioan - director
  • 0262-227 517
  • 0723-557 930
  • muzmin@rdsmail.ro

Produse şi servicii:


Branduri:


Cuvinte Cheie:

Muzeu, mineralogie, muzeul de mineralogie, flori de mina, muzee Baia Mare, atractii turistice Baia Mare

Domeniul de activitate:

Muzee

Zonă deservită:

MARAMUREŞ

Localizare pe Harta:

Orar:

Marţi 9:00 - 17:00
Miercuri 9:00 - 17:00
Joi 9:00 - 17:00
Vineri 9:00 - 17:00
Sâmbătă 9:00 - 17:00
Duminică 9:00 - 17:00

Metode de plată

Numerar